NNNa. Ezzel a cikkel indítjuk útjára a The Moha Pictures blogot, amelyen filmkritikákat, verseket, novellákat, szeretnénk megosztani. Ez itt most nem vers, nem is filmkritika, valahol erősen a kettő között.

Tim Burton még jóval populárisabb filmjei (Charlie és a csokigyár, Sweeny Todd, Alice csodaországban) előtt, 1982-ban rakta le az asztalra élete első filmjét, a Vincent című stop-trükk technikával készült animációs filmet. Ez azt jelenti, hogy a film nem számítógépes animáció, minden figurát rendesen megcsináltak a készítők, és minden egyes alkalommal, amikor egy kicsit is elmozdították azokat, újra meg újra lefényképezték, és tették ezt vagy több ezer alkalommal, mire összegyűltek a kb hatperces filmhez a képkockák. Kemény.

Maga a film kategóriájában 10/10-es, kicsit groteszk, kicsit vicces, amolyan jellegzetes timbörtön-stílus. Külön gyönyörűség a zene és Vincent Price zseniális narrációja. Nem is facsarom tovább a szót, a film magáért beszél:

Ja, és úgy nézzétek, hogy a magyar feliratot magam csináltam hozzá:) Nézzétek meg és kommenteljetek!

A bejegyzés trackback címe:

https://themoha.blog.hu/api/trackback/id/tr373153303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása