Woody Allen. Azt hiszem, ez a név bőven adhat okot egyeseknek a lelkendezésre, másoknak a fanyalgásra és némelyeknek még egy kis mocskos-pedofil-zsidózásra is. Azt hiszem, én bőven beletartozom mindhárom kategóriába, lévén érzelmeim vegyesek a fickóról, de nem a filmjeiről. Mert a filmjei k*rva jók.

Most mégsem valamelyik nagy klasszikusát ismertetném, inkább egy kevéssé ismert filmjét mutatom be. Ez lenne A jáde skorpió átka egyenesen 2001-ből. A filmben Vudi egy kisebbségi komplexusban szenvedő kis zsidó fickót alakít, akinek mindenre van egy megjegyzése. Jó, ez igaz az összes többi figurájára is. Ezúttal a negyvenes évek Amerikájában járunk, és kedvenc szemüveges, kopaszodó Mesterünk egy biztosító cég magánnyomozója, aki egy hipnotizőr hatása alatt éjjelenként tudtán kívül átvedlik ékszertolvajjá, aztán eldugja a zsákmányt, lefekszik aludni, felkel és megy nyomozni saját maga után. Közbejátszik még kolléganője (Helen Hunt) akit egyébként utál, de a hipnózis állapotában halálosan egymásba szeretnek (mert ugye a csaj is hipnotizálva van) Mint látható, az alapötlet nem annyira sablonos és kedvenc Héber Héroszunk ki is hozza belőle a legjobbat: egy kellemes romantikus vígjátékot a tartalmasabb fajtából.

Nincs egy felesleges jelenet sem a karakterek viszonylag eredetiek, Dan Arkroyd figuráját külön kiemelném és Charlize Theron is viszonylag tűrhetően domborít a dúsgazdag cicababa szerepében. A ’40-es évekbe helyezett cselekmény igazából a hangulat miatt szerepel, no meg lehetőséget ad néhány Hitler/Mussolini poénra. Az egyetlen, amit hiányoltam, az a főgonosz hipnotizőr hanyagolása, koránt sem kap akkora szerepet, mint általában az ilyen karakterek.

A jáde skorpió nem váltja meg a világot, de nem is akarja. Nincs benne semmi kiemelkedő, nem Júdea Gyöngyének legjobb filmje, de néhányszor bőven nézhető, akármelyik amcsi romkom (kivéve Excsajok szelleme) helyett bátran tudom ajánlani. Megérdemli a 80%-ot. Affiderzén!

A bejegyzés trackback címe:

https://themoha.blog.hu/api/trackback/id/tr443189231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brux_88 2011.09.02. 08:39:32

Sitkei beszámoló nem lesz? :/
süti beállítások módosítása